Ads 468x60px

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Android 6.0 Marshmallow: Επίσημο micro-site από τη Google εξηγεί όλες τις νέες λειτουργίες

Φίλες και φίλοι γεια σας,

Android-6.0-Marshmallow-micro-site

Στο πλαίσιο της προχθεσινής παρουσίασης των LG Nexus 5X και Huawei Nexus 6P, η Google ανακοίνωσε ότι η νέα έκδοση Android 6.0 Marshmallow θα αρχίσει να λανσάρεται στις παλαιότερες Nexus συσκευές από την ερχόμενη εβδομάδα και παράλληλα ανέβασε ένα micro-site που εξηγεί όλα τα νέα χαρακτηριστικά του μεγάλου update, όπως τα παρακάτω:


Now on tap

Η Google αναβαθμίζει τη λειτουργία του βοηθού Google Now, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να το χρησιμοποιούν την στιγμή που το χρειάζονται. Για παράδειγμα, έρχεται γραπτό μήνυμα όπου ένας φίλος σας προσκαλεί σε δείπνο σε ένα νέο εστιατόριο. Μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από το Google Now, κρατώντας πατημένο το home button, χωρίς να φύγετε από την εφαρμογή και να σας εμφανιστούν όλες οι πληροφορίες εκεί.

now_on_tap

Άδεια πρόσβασης

Γνωρίζετε ότι κάθε εφαρμογή ζητά πρόσβαση σε συγκεκριμένες παραμέτρους της συσκευής προτού την εγκαταστήσετε, όπως μικρόφωνο, κάμερα, τοποθεσία, επαφές κλπ. Στο εξής, θα μπορείτε να επιλέξετε σε τι από όλα αυτά θα δίνετε άδεια για πρόσβαση, ακόμη και μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής. Για παράδειγμα, το Facebook ζητά πρόσβαση στην κάμερα, αλλά εσείς για λόγους ασφαλείας δεν επιθυμείτε να τη δώσετε. Μπορείτε να μεταβείτε στο ξεχωριστό menu αδειών για τη συγκεκριμένη εφαρμογή και να απενεργοποιήσετε τη συγκεκριμένη άδεια.


permissions

Android Pay και πιστοποίηση δακτυλικού αποτυπώματος

Ουσιαστικά λειτουργεί όπως το Google Wallet (πληρωμές μέσω NFC δηλώνοντας πιστωτική κάρτα, με ένα άγγιγμα στα ασύρματα τερματικά), αλλά αυτή τη φορά το λανσάρισμα γίνεται με πολλούς συνεργάτες. Από χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς (American Express, Mastercard, Visa, Discover, US Bank, Bank of America κ.ά.) και παρόχους τηλεπικοινωνιών (Verizon, AT&T, T-Mobile) μέχρι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων (Best Buy, Domino’s, McDonalds, B&H, Seamless, Dunkin’ Donuts, LivingSocial κ.ά.), υποστηρίζουν ήδη το νέο σύστημα πληρωμών και σύντομα η λίστα θα μεγαλώσει παγκοσμίως.

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, το Android Pay δεν μεταφέρει τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας κατά τη διάρκεια της πληρωμής. Δημιουργείται ένα μοναδικό token που καταργείται μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μάλιστα, οι πληρωμές μπορούν να γίνουν με πιστοποίηση δακτυλικού αποτυπώματος και οι developers έχουν ειδικό API στη διάθεση τους για να το αξιοποιήσουν ξεχωριστά για κάθε εφαρμογή.

Τεχνολογία Doze για εξοικονόμηση μπαταρίας

Το Android Lollipop έφερε στο προσκήνιο δύο νέες τεχνολογίες για εξοικονόμηση μπαταρίας (Project Volta και JobScheduler), αλλά ήταν στο χέρι των developers αν θα τις χρησιμοποιήσουν. Με το Android 6.0 Marshmallow, η Google παίρνει την κατάσταση στα χέρια της με το Doze, μια τεχνολογία που “κοιμίζει” τη συσκευή όταν δεν χρησιμοποιείται για κάποιο διάστημα (το αναγνωρίζει από τους αισθητήρες κίνησης). Η εταιρεία ανέφερε ότι σε δοκιμές στο Nexus 9 παρατηρήθηκε διπλασιασμός της αυτονομίας σε σύγκριση με το Android Lollipop.

battery_saving

Διάφορες άλλες προσθήκες

Το Android 6.0 Marshmallow λανσάρεται ως “η πιο περιποιημένη έκδοση Android που έχουμε δει μέχρι σήμερα” και όπως θα δείτε υπάρχουν ενδιαφέρουσες προσθήκες και αλλαγές τόσο στην εμφάνιση, όσο και στη λειτουργικότητα.

  • Υποστήριξη USB Type-C
  • Επιστροφή του Silence Mode
  • Μόνιμη εμφάνιση των εργαλείων Copy-Paste επάνω από το κείμενο
  • Δυνατότητα ρύθμισης του ήχου σε διαφορετικά επίπεδα για multitasking (ήχος κλήσης, ήχος εφαρμογής, ήχος ειδοποιήσεων)
  • Κάθετη εμφάνιση εφαρμογών με δυνατότητα αναζήτησης και επισήμανσης αγαπημένων
  • Εμφάνιση όλων των επιλογών στις Ρυθμίσεις
  • Νέα λίστα εμφάνισης της κατανάλωσης μνήμης RAM για κάθε εφαρμογή

Αν έχετε στην κατοχή σας κάποιο από τα Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 (2013), Nexus 9 tablet ή Nexus Player, τότε είναι εξαιρετικά πιθανό ότι θα λάβετε το update μέσα στις επόμενες ημέρες. Απ’ ό,τι φαίνεται, δυστυχώς δεν θα δούμε το update στα Nexus 4 και Nexus 7 (2012).Πηγή:http://www.techgear.grEdit by

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Icon Icon Icon

spice up your blog