Ads 468x60px

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Marble Portable

Το marble είναι ένας εικονικός παγκόσμιος Άτλαντας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη γη: μπορείτε να μετατοπίσετε , να κάνετε ζουμ και να αναζητήσετε μέρη και δρόμους. Με ένα κλικ σε έναν τύπο ετικέτας θα σας βγάλει στο αντίστοιχο άρθρο της Wikipedia.  Φυσικά είναι επίσης δυνατή η μέτρηση αποστάσεων μεταξύ τοποθεσιών ή να παρακολουθήσετε την τρέχουσα νεφοκάλυψη. Το marble Εχει την δυνατότητα να προσφέρει διαφορετικούς θεματικούς χάρτες: έναν τοπογραφικό χάρτη διδασκαλίας, μια δορυφορική προβολή, έναν οδικό χάρτη, την γη την νύχτα  και χάρτες θερμοκρασίας και κατακρημνισμάτων. Όλοι οι χάρτες περιλαμβάνουν ένα προσαρμοσμένο χάρτη κλειδί, ώστε να μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για χρήση σε αίθουσες διδασκαλίας. Για εκπαιδευτικούς σκοπούς μπορείτε επίσης να αλλάξετε την ημερομηνία και την ώρα και να παρακολουθείσετε πώς αλλάζουν ο  έναστρος ουρανός και το λυκόφως στο χάρτη. Σε αντίθεση με άλλους εικονικές υδρόγειες σφαίρες το Marble διαθέτει επίσης πολλές προβολές: Επιλέξτε ανάμεσα σε έναν επίπεδο χάρτη («πλάκα Καρρέ»), Mercator ή τον κόσμο.Μπορείτε να το κατεβάσετε απο εδω.Μόλις κατέβει κάνουμε διπλό κλίκ στο αρχείο κλίκ στο εκτέλεση, διαλέγουμε γλώσσα,πατάμε επόμενο,μετά εγκατάσταση,Τέλος και ξεκινάμε το Marble Portable.





1.
Οταν ανοίξει το βλέπουμε έτσι,θυμίζει πολύ το Google earth,και βλέπουμε ότι μπορεί να το χειριστούμε από την κάθετη αριστερή μπάρα και την γνωστή οριζόντια!
2.

Από τα βελάκια που βλέπουμε μπορούμε να αλάξουμε χάρτη,να ζουμάρουμε να δηλώσουμε τοποθεσία,να ψάξουμε διευθύνσεις και άλλα πολλά!
3.
Απο εδώ μπορούμε να δούμε τον καιρό,σύννεφα,υγρασία να κοιτάξουμε για σεισμούς κτλ κτλ!!

Αυτά που σας δείχνω είναι πάρα πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που μπορεί να κάνει το Marble.Οσο το δουλεύεται τόσο θα το μαθαίνεται και θα προχωράτε επίπεδο!!!


Υγ.Οσο καλός είναι ο υπολογιστής απο πλευρά απόδοσης και κάρτας γραφικών τόσο καλύτερες θα φαίνονται οι απεικονίσεις!!Μην περιμένετε θαύματα και να ξέρετε ότι ένα freeware app δεν είναι εφάμιλλο με επαγγελματικά προγράμματα του ιδίου τύπου!!


Δείτε ΕΔΩ για τα portable

Edit by vaiol

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Icon Icon Icon

spice up your blog


Giveaway of the Day
Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα .